PROACTIVE Blog

A PROACTIVE márka égisze alatt zajló történések rövidebb, hosszabb leírása

Élménykemping Szegeden
Királyetappal zártuk le a Spartan Race felkészülésünket

Túl van a Vokál az utolsó beéneklésen is! Ma Szegeden, a II. BioTech USA Mezei Futóverseny 12 km-es távján mértük le a felkészültségünket, tapasztaltuk ki a terep és a saras pálya sajátosságait, továbbá egy hangulatos, közös ebéddel zártuk le a Spartan Race felkészülésünket. Jöhet a várva várt előadás! 

p1100153.JPG

Harcra készen a gárda, még szalonképes állapotban

A fekete Ford "csapatbuszunk" ma reggel Szeged felé vette az irányt, hogy ott újabb tapasztalatokkal gazdagodjunk és további állóképességet szerezzünk a Spártai felkészülésünkben. Az előre megtervezett programunkban a II. BioTech USA Mezei Futóverseny úgy szerepelt, mint a terep + dagonyázás (víz, sár, eső) próbája, továbbá a 12 km-es távjával a Spartan Race versenytáv 80%- ának megfelelő (előre megtervezett!!!) tempójú teljesítése. Én egész szombat este, de még vasárnap hajnalban is jártam az esőtáncot, hogy ne legyen hiábavaló a tervezésem és nehogy, valami száraz, szikes talajon, verőfényes napsütésben kelljen megtartanunk a főpróbánkat. Kérésem meghallgattatott, nyálkás, esős, ködös idő, nagyszerű saras és pocsolyás talaj várt bennünket. Kell ennél több kezdésnek?

p1100146.JPG

A tett helyszíne, Gyála-rét Borostyán bírtok

A pálya egy töltés két oldalán került kialakításra, jól szituált 3 km-es lélekölő egyenesekkel (2x oda-vissza), ahol a képen is látható jobb oldali pályarész (odaút) magas, vizes füvön és szűk, sáros autónyomon haladt, míg a bal oldali (visszaút) gyakorlatilag egy egybefüggő pocsolya volt, amelynek mélységét csak a "mederszakasz" kialakításáért felelős munkagép keréknyoma határozta meg előre tervezhetetlen módon. Olyan volt ez nekünk, mint egy nagy Spártai Kinder tojás, csak akkor tudjuk meg, hogy mit kapunk, amikor belenyargalunk a néhol bokáig, máshol vádli középig érő pancsiba. Ezúton gratulálunk a rendezőknek, mert a terveinknek tökéletesen megfelelő pályát állítottak fel számunkra némi bónusszal, mivel a fordítókat (frissítő állomást) és az ellenőrző pontokat a töltés tetején alakították ki, ahová saras, csúszós emelkedőkön vezetett az út, a célt pedig szinte megközelíthetetlenné tették egy komolyabb mocsárral, amit csak egy drótkerítés szélén egyensúlyozva lehetett elérni, egyes oszlopban. Ez volt ám az igazi élménykemping!

a_palya.jpg

Elég uncsinak néz ki elsőre, de kóstolás után megtanulod, hogy soha se feltételezz!

Rajtszámfelvétel, átöltözés, kötelező előtte fotó és már mehetünk is az indulási zónába, ahol javában zajlott a 6 km-es verseny és a bemelegítés.

p1100151.JPG

Mindig sokat adunk az adott versenyhelyszínen lakók hétvégi hangulatához

a_gyerekek.jpg

A bemelegítés minden pillanatát full komolyra vesszük

indulasra_varva.jpg

A senior csapatrész éppen taktikát egyeztet...feleslegesen!

p1100150.JPG

...és ott volt még a dugóka is!

Majdnem elfelejtettem megemlékezni Dugókáról, aki új elem volt az életünkben,de élmény volt vele találkozni, az nem vitás! Dugóka nem más, mint az időmérő eszközünk, akinek az volt a feladata, hogy:

1.) Valamelyik ujjunkra szerelve elszorítsa annak vérkeringését és ezzel folyamatos stresszállapotot   biztosítson a fáradó agyunk számára.

2.) A 3 km- es etapok végén, a dombra felfutva mérje a részidőinket, amihez egy hölgy kezében lévő eszköz 2 cm- es átmérőjű lyukába kellett határozott mozdulattal behelyezzük Dugókát. Ez mondjuk az első alkalommal elég könnyen ment is, de a fáradással együtt a dugás hatékonysága is csökkent, több alkalommal nem ment a "csont nélküli" teljesítés. 

Fénykoromban sem gondoltam jónak, hogy egészséges dolog lenne 75 perc alatt Dugóka négyszeri használata, de ezen a rendezvényen nem nagyon foglalkoztak semmilyen hímsoviniszta állásponttal, csak nyújtották felém a Dugóka negatívját én meg oxigénhiányos állapotban azon stresszeltem, hogy sikerüljön megfelelő minőségben teljesítenem.

indul_a_mandula.jpg

A rajt előtti pillanatok- annyira gáz volt a célegyenes, hogy elé vonult a társaság és a pálya elejéről indultunk

A rajt és a cél nem egy pontra esett, mivel annyira mély és saras volt a talaj a célegyenesben, hogy a tömeget nem lehetett átfuttatni rajta, így a nulladik lépés az volt, hogy átvonultunk együtt a pálya elejére és a pampáról indult a mezőny.

a_csillogos_a_befuto.jpg

Az a tócsáktól csillogó szakasz ott a távolban a célegyenes, Imádnivaló!

A verseny amolyan Vokálosra sikeredett, több alkalommal megbotránkoztattuk, vagy éppen elköteleztük magunk mellett a velünk futókat. Nekünk eddig mindig sikerült valami olyannal előrukkolnunk, ami ránk irányította a figyelmet vagy éppen motiválta a körülöttünk lévőket. Elég csak megemlíteni azt a visszatérő jelenetet, amikor a csapat Junior párosa minden kilométerjelzőnél megáll, majd a futók mellett kartámaszba helyezkedik és lenyom 20-20 db szabályos fekvőtámaszt - mindezt egy futóversenyen - és ezután folytatja az útját. Többen ufótámadásra gyanakodtak, majd kényszerzubbonyért kiáltottak, de a végén mégis több volt az elismerő szó és a vállveregetés, mert  így is a mezőny közepével ért be Lali és Áron...240 fekvőtámasz és 12 km terepfutás után.

Az sem lehetett gyenge látvány kívülről, amikor a három élettapasztalattól duzzadó, köpcös, pocakos, kopaszodó, full motivált alak zabolázhatatlan musztángként vágtázott át a legnagyobb pocsolyákon, vízzel telt üregeken hónaljig csapva fel a saras vizet kilométereken keresztül a komoly futók között. Egy tündéri kis Hölgy oda is jött a végén és elmondta, hogy először nem értette, milyen betegségben szenvedünk, de aztán már nem nagyon volt kedve eltávolodni tőlünk, mert átragadt rá is a lelkesedésünk. Erről a vágtázásról még csak annyit, hogy az Urak akkora májerek már a futásban és annyira élvezik a sebességet, hogy a legkevésbé sem sikerült őket a versenyre tervezett futótempóra rábírni, állandóan újraírták a versenytaktikánkat. 

Mentünk mint a mérgezett egér végig a pályán, nem törődve az esetleges sérülés veszélyeivel. Nekem az utolsó dombra felfutásnál begörcsölt a bal combhajlítóm és ha akkor nem fékezek majdnem nullára, akkor valószínű, hogy búcsút mondhattam volna a jövő heti versenynek. Persze, beindult a csapat óvó- védő reflexe és két oldalról közrefogva, segítve futottunk be a célba, ahol már várt bennünket az Utánpótlás kisimult arccal, kipihenve és tokától bokáig retkesen.

feltunt_a_senior_csapat.jpg

Dagonyázva érkezik a három öreg is

oregek_futnak.jpg

Csapatmunka a célegyenesben

birkakkal_szelfizok.jpg

Büszkeségeink célbaérés után, háttérben a rajongótáborral

Volt még egy érdekes közjáték a befutó után, amit mi nem hallottunk ugyan, de a Srácok elmesélése alapján elég erősre sikerült. Történt ugyanis, hogy a sok Spartan Lajhár és az OLB Vokál feliratú egyenpóló arra sarkallta a helyi műsorközlőt, hogy a mellette fényképező Lajost és Áront megkérdezze, hogy kik is vagyunk mi valójában? Sokan vagyunk, együtt vagyunk, egyformák vagyunk, amiből ketten meg ott voltak a közelben. Nekik szegezte a kérdést:

- Mi a csapatotok neve?

- OLB Vokál, érkezett a fiúk válasza a mikrofonba.

Ritkán taglaljuk a nevünket nagy plénum előtt (tudjuk is, hogy miért), nekünk a Vokál a Vokál, de ott van még az a három betű, az OLB (számunkra teljesen más jelentéssel), ami nagyon felizgatta a szpíkert és nem tágított:

- Ez nagyszerű, de mit jelent a három betű O...L...B a Vokál előtt? ...és már nyújtotta is a mikrofont a fiúk orra alá.

- Okádd Le a Bokám, visszhangzott a kihangosított válasz a Gyála-réten összegyűlt nagyérdemű okulására.

- Hoppá, akkor ezt most benéztük, kedves közönség! Khm, akkor, most nézzük tovább az érkezőket... vetett véget a kínosan vicces, vagy viccesen kínos helyzetnek a szervező.

marcsival.jpg

Marcsival, a törzsszurkolóval

200 km távolságra otthonról és a szurkolótáborunktól sem voltunk egyedül, mert a célban várt bennünket Marcsi, aki Gábor ismerőse és csak azért látogatott ki ide ebben a nem túl emberbarát időben, hogy szurkoljon nekünk a befutónál. Nagyon köszönjük neki, hogy emelte a rendezvény fényét és azt is, hogy a kötelező, 30 percen belüli szánhidrátpótlást is elősegítette a nagyon finom csemegéivel. A Vokál azonnal i hatállyal törzsszurkolóvá avatta Őt!

p1100158.jpg

Malackodás után

p1100162.JPG

Orgonasípok

p1100165.JPG

Azonnali szénhidrátpótlás a csapatbusznál. Köszönjük, Marcsi, életeket mentettél!

p1100156.JPG

A Csapat 5/6-a teljesítette. Eközben Budapesten Bene Peti barátunk futással és kerékpárral korrepetált.

Átöltözés után záróebéd várt ránk a Régi Kiskőrössy Halászcsárdában, ha már Szeged, akkor kezdjük a regenerációs hetünket halászlével! Komoly munkán van túl a négy elsőbálos Spártai, azt mondhatjuk, hogy szinte a nulláról indultak egyesek, de a mai eredményt és a barátaim fizikális állapotát látva nagyon bizakodó vagyok az előadást illetően!

p1100172.jpg

Árvízmérték a legsudárabb jegenyével

a_teperto.jpg

Haltepertő előételnek. Csak a kenyeret figyeljétek! 

p1100167.JPG

Már ezzel jóllaktunk

bene_peti_is_kapott.jpg

Bene Petinek is hagytunk belőle, mert ő éppen otthon éhezett:-)))))

p1100169.JPG

Jött a hallé, ritka finom cucc volt!

jutalom_a_nap_vegen.jpg

Jutalom a nap végén

p1100177.JPG

Hazaúton, elpilledve

Aroo!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportphysio.blog.hu/api/trackback/id/tr5211813647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PROACTIVE Blog

A "PROactive Sportklinika" valóságos egészségügyi és motivációs intézmény, ahol az aktív életmódot folytatók számára izgalmas témában rendelést nyitottunk. Célunk az, hogy ezek az ismeretek, tapasztalatok, jó gyakorlatok minél több hobbi és versenysportolóhoz, sportos szülőhöz, edzőhöz és sportvezetőhöz eljussanak.

Facebook oldaldoboz

Címkék

1000km (1) 2016 (2) 21km (1) 42k (1) 575 Team (1) Actimel 10 km (1) Active Living Research (1) Adductor (1) Afrikai Nemzetek Kupája (1) Agyrázkódás (1) Akadályfutás (4) Akut sérülés (1) Alapozás (1) Állóképesség (5) All core all the time (1) Alvás (3) Alvás Világnapja (1) anabolikus folyamat (1) Arthritis (1) Autógumi (2) Az edző is vezető (6) Balaton (1) Balatonman Füred (1) Bala a gegszter (1) Balboa- kör (1) Barna rizs (1) Bemelegítés (1) Bizalom (1) BMX torony (1) Böde Dániel (1) Bokaficam (1) Branislav Ivanovic (1) Bread and Butter Pickles (1) Brokkoli (1) Buli (1) Burpee (6) Chelsea FC (1) Cirkadián ritmus (2) Core izmok (5) Csapatszellem (3) Csokonyavisonta (1) Cube Naure Pro (1) Cukkinipogácsa (1) cyclocross (1) Dan Price (1) Defibrillátor (1) Dehidratáció (3) DigiSport Reggeli Start (1) Dinamikus ülés (1) Dombfutás (1) Dr Bubó (1) Dugóka (1) DVTK (1) Edward Deci (1) Egészséges étel (1) Egyszerű kondicionálás (1) Együttműködés (1) Elkötelezettség (1) Elsősegély (1) Energiabomba (1) EQ (1) Ernest Gagnon (1) Erőnléti edzés (14) Értekezletkultúra (1) Esti edzés (1) Étrend átalakítás (1) Everziós trauma (1) ExtremeMan (1) Extrinzik motiváció (1) Fájdalomcsillapítás (1) Farkas Zsoltné Nagy Mariann (1) Fascia (1) fehérje (1) Fejben dől el (1) Fejfájás (1) Fejlámpa (1) Félmaraton (1) Finisher (2) Firstbeat Technologies (2) Flow-élmény (2) FMS (Functional Movement System) (1) Folyadékpótlás (4) Funkcionális edzés (3) Futás (4) Gareth Bale (1) Gatorade (1) glikogén (1) Gördeszka (1) Gordon Ramsay (1) Görgőzés (1) Görög joghurt (1) Gyermeksport (2) Gyulladáscsökkentés (1) Hamstring (3) Hasizom (1) Hasi sérv (1) Hátfájás (2) Havasi Balázs (1) Hervé Renard (1) Hidegterápia (2) HIIT (1) Hirtelen szívhalál (1) Hofi Géza (1) Homeosztázis (1) Homeosztázis 5 tényezője (1) Húsvét (1) Időhatékonyság (1) II. BioTech USA Mezei Futóverseny (1) Iliopsoas (1) Immunerősítő italok (2) IMVR4 (1) ING Amsterdam Marathon (1) Intrinzik motiváció (1) Inverziós trauma (1) Irodai ergonómia (3) Ironfater (47) Ironman (2) izomgörcs (1) Izomhúzódás (2) Izomláz (2) Izompólya (1) Izomszakadás (1) Izotóniás italok (1) Ízületi diszfunkció (1) Izületi kopás (1) Ízületi mobilitás (1) Ízületi stabilitás (1) Ízületről ízületre- megközelítés (1) Jász Határ Futás (1) Játékvezetés (1) Jégfűrdő (1) Jose Mourinho (1) Kajakontroll (1) Karácsony (1) Karanténkonyha (1) Karfiol (1) Karfiolkenyér (1) katabolikus folyamat (1) Kékes Csúcsfutás (1) Kerékpár (1) Keresd a hegyet (1) Keresztedzés (1) Keszthely Triatlon középtáv (1) Kettlebell (3) Kihívás (1) Kinesio tape (1) Kinetikus lánc (1) Kommunikáció (1) Kosárlabda sérülések (1) Krónikus ízületi kopás (1) Kütyükorszak (1) Labdarúgó sérülések (5) Lágyéksérv (1) Lazac (1) Lelki állóképesség (1) Locsolóvers (1) m.gastrocnemius (1) m. soleus (1) Magyar Trifecta- kihívás (1) Mákos- almás pite (1) Manchester United (1) Marcus Rashford (1) Mark Wahlberg (1) Masszázs (3) Matematika (1) Melegterápia (1) Mesut Özil (1) Mezeifutás (1) Mindennapos testnevelés (1) Minőségi alvás (1) Motiváció (7) Nagyatád (1) Nagy Gella- hegy (1) Neuromuscularis kontroll (1) NFL (1) Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton (1) No pain no gain! (1) Nyakfájás (1) OLB Vokál (41) Old Lake Man (1) Önmasszázs (1) Öreg-tó (1) országúti kerékpár (1) Paraszimpatikus idegrendszeri hatás (1) Patella-ín (1) Pavlov kutyája (1) Pécel (1) Péceli Párducok (2) Pécel Apáca-domb (1) Példakép lettem! (1) Philadelphia Eagles (1) Placebo- hatás (1) Plandurance (4) Planking (1) Polar (1) Prague Halfmarathon (1) Proactive (1) Proactive LAB (23) Proaktív motiváció (8) Propriocepció (2) Quadriceps femoris (1) Rajtlista (3) Rákosmenti TK (5) Randy Hetrick (1) Razvan Burleanu (1) Regeneráció (1) Reggeli edzés (1) Rehab (8) Rehabilitáció (7) Rejtő Jenő (1) Reziliencia (1) RFR (1) Románia (1) Schlatter-Osgood (1) Senkit nem hagyunk hátra! (1) Sérülés prevenció (11) Sitting Calculator (1) Sitting disease (3) Skateboard workout (1) Smart Cap Bottle (1) SMR henger (2) Spárga (1) Spártai fejpánt (4) Spartan Race (29) Spartan Sprint (1) Spartan Sprint Veszprém (6) Spartan Super (2) Spartan Super Tokaj (13) Spartan Winter Sprint (13) Spar Budapest Maraton (1) Spar Maraton Fesztivál (1) Spinning (8) Sportapuka (5) Sportártalom (1) Sportpszicho (5) Sports-Health.com (1) Sportsérülések (3) Sportspecifikus edzés (1) Sporttáplálkozás (11) Stand Up Desk (1) Street Workout (1) Stressz (1) Svit (1) Szálka a testben (43) Szeged (1) szénhidrát (1) Szénhidrát diéta (5) Szimpatikus idegrendszeri hatás (1) Tarcal (1) Társadalmi felelősségvállalás (1) Teammunka (1) Térdfájdalom (1) Térdproblémák (1) Teremfoci (1) Terepfutás (6) Tokaj (1) Tom Sawyer kalandjai (1) Törzserősítés (4) Triatlon (3) Trifecta (2) Trigger- pont (1) TRX (5) Tuberositas patellae (1) Túlterhelés (1) Uborkasaláta (1) Ugrótérd (1) Újraélesztés (1) Ülőmunka (1) US Navy Seal (1) Utánpótlássport (1) V. Classic Balboa (2) Versus (2) Vertikálfutás (2) Vince Papale (1) Vinnie Jones (1) Vivicittá 2019 (2) Vs (2) Wadkanz Trail (4) WizzAir félmaraton (2) Zöldség (1) Zöldséglé (1) Zöld turmix (1) Zsiliptevékenység (1) Címkefelhő

Top 5

  1. 5+1 tipp a mérkőzés utáni gyors regenerációhoz labdarúgóknakAz, hogy egy sportoló mit tesz a teljesítménye érdekében közvetlenül a mérkőzés után legalább annyira fontos, mint az, hogy mit tesz előtte! A gyorsabb regenerálódás érdekében érdemes bizonyos...
  2. Jégzselé vagy forró fürdő?Igen kellemetlen dolog tud lenni, ha az áhított hétvégi pályára lépést az húzza keresztbe, hogy az edzésen szerzett rutinsérülést pont ellenkező módon kezeli magán a sportoló, mint ahogy azt a...
  3. Gordon Ramsay győzni tanít - 1. Zöld turmix a pokol konyhájábólVagyunk néhányan, akik a bakelit "A" oldalának végén elértük a megvilágosodást és rákaptunk a triatlon -érzésre, arra viszont nem gondoltam, hogy kedvenc botrányséfem, Gordon Ramsay is hasonló...
  4. Mesut Özil titka: több fizioterápia és jobb minőségű alvásAz utóbbi napokban több helyen is olvastam arról, hogy Mesut Özil bevallotta, a nagyszerű 2015- ös Premier League teljesítménye mögött az áll, hogy apró változásokat hajtott végre az életében és így...
  5. NO PAIN, NO GAIN!A véletlen, vagy éppen az általunk teremtett helyzet az oka annak, hogy a mai napon több alkalommal is elhangzott a Jóisten neve és a vasárnapi istentisztelet fogalma? A választ fedje egyelőre...
süti beállítások módosítása