Gördeszka recycling

Új terápiás eszköz a láthatáron!

Hogy mik vannak? Pont két hete panaszkodtam legutoljára a családomnak amiatt, hogy alig lehet már megmozdulni a házban a sok felesleges, használaton kívüli dolgunk miatt, erre ma pont ezeknek a kacatoknak az újrafelhasználási lehetőségeiről írok a sportolóim rehabilitációjában.

Akárhányszor lemegyek a pincébe, biztos, hogy átesek a gyermekem valamelyik gördeszkáján. Volt egy időszak az életében, amikor sokat jelentett neki ez az eszköz, de ma már csak foglalják a helyet, valahol a ping pong asztal mellett. Többször ki akartam már dobni őket, de a fiam érveinek érzelmi ereje mindig erősebbnek bizonyult és nem tettem meg.

gordeszkak2.jpg

Amióta viszont elém került a Facebookon egy videó a gördeszkák "másodfelhasználásáról", és láttam, hogy a skateboard workout mekkora új őrület lett az amerikai (hol máshol?) fitness iparban, kizárólag terapeuta szemmel tudok rájuk nézni és azt tervezem, hogy a sérült sportolóim rehabilitációja során fogom újrafelhasználni őket.

Íme a videó, ami megtalált:

 

Itt van végre egy igazán fancy eszköz a fittball, gumiszalagok meg a core wheel mellé ,amivel szinte bármilyen törzs és láberő problémát meg tudunk oldani, a megoldásoknak csak a kreativitásunk szabhat határt. 

Már most látom, hogy a jelenlegi "felhozatalból" hol tud majd segíteni a combközelítő (adductor) illetve hasfalhúzódásból,vagy éppen a combizomszakadásból (hamstring) felépülőben lévő focistáimnak. 

Reszkessetek, mert most nekiállok és gyakorlatozásra alkalmas állapotba hozom az új terápiás eszközeinket:-) 

Addig is, amíg a saját gyakorlatainkkal nem jelentkezünk, ajánlom figyelmetekbe a Soul Pump Fitness anyagait, amelyek nagyon hasonló gyakorlatokat tartalmaznak, mint amiket nektek tervezek :