Dan Price nem kispályázik!

A planking megöli az időmenedzsment modelleket és a hatékonyság tanácsadókat!

Óriási figura ez a Dan Price, a Gravity Payments többségi tulajdonosa, az már biztos! Néhány intézkedésével magára haragította a családját, az egész üzleti világot és amolyan népmesei "két legyet egy csapásra" - megoldással nullázza le a  szervezeti hatékonysággal foglalkozó és életmód-tanácsadókat egyaránt.

gravity_es_a_fonok.jpg

A Bloomberg.com -on azért kezdtem kutatni utána, mert nem akartam elhinni, hogy valaki képes a saját cégében megemelni a beosztottai bérét egységesen éves 70.000 dollárra kizárólag amiatt, hogy azok jobban érezzék magukat a bőrükben. Ezt nem szokás, főleg ha ezzel az ember fia lenullázza a vállalat nyereségességét, nem beszélve arról, hogy mindehhez a saját milliós fizetését is felhasználja. 

Mégis igaznak bizonyult! Olvasott egy tanulmányt, ami kerek perec kimondta, hogy az emberek boldogabbak és hatékonyabban dolgoznak, főleg ha az éves fizetésük nem haladja meg a 75.000 dollárt. Sikerült is magára haragítania mindenkit maga körül, a saját testvére (aki a tulajdonostársa) is beperelte a lépése miatt. Őrület!

Na, de ami utána következett a cikkben, az alapjaiban rengetheti meg a hatékonysági tanácsadás iparágát is! 

Ez a jóember "planking" helyzetben tartja a vezetői értekezleteit, hogy növelje azok hatékonyságát!!!

Nem tudta elviselni a csapat "önagyonülésezéseit", a parttalan vitákat, azt, hogy soha nem jutottak időben eredményre. Választott hát egy olyan módszert, amivel biztos, hogy mindenki sietősebbre veszi a problémák megoldását. Dan Price nem tévedett, hiszen aki egyszer már legalább fél percet eltöltött plank helyzetben, az a bőrén érezhette a hatékonyság izzadságszagú leheletét. 

gravity_staffers_1200.jpg

 Képek forrása: www.bloomberg.com

Ahogy elnézem a képen a "küzdelmes" testtartásokat, ez a fajta szorító érzés meglesz még bennük jó sokáig, de vigasztalja őket, hogy addigra olyan erős törzsizomzatuk lesz, hogy már nem árthat nekik a XXI. század pestise, az ülőmunka

Az abdominal planking olyan hatékony statikus stabilizáló gyakorlat, amely csökkenti a hátfájást, növeli a vállöv izmainak rugalmasságát, oldja vagy megelőzi az ülés miatti izommerevséget, fejleszti az egyensúlyérzéket és javítja a testtartást. Persze, csak ha bizonyos szabályokat betartunk a gyakorlat végzése közben. Íme a legfontosabbak:

deszkakemenyen.jpg

Tetszik a kezdeményezés, még akkor is, ha sejthető, hogy kevesen fogják olyan tökélyre fejleszteni a gyakorlatot, mint George Hood a nyugalmazott tengerészgyalogos és szövetségi ügynök, aki 5 óra 15 perces eredményével a plank tartás világrekorderének mondhatja magát.

Atya Isten, mi lesz most a hangzatos időgazdálkodási modellekkel, méregdrága szoftverekkel, brutális tanácsadói óradíjakkal!?