Öt bolond hatot csinál

Amikor a lefutott 5,8 km-t tíznek érzed

A címben szereplő számok két szempontból is kiemelt jelentőségűek a Vokál ma reggeli -már szokásosnak mondható - közös svédtornáját illetően. Első örömteli szempont, hogy növekedett a csapatlétszámunk! Az ötfős törzsgárda kellően megfertőzte Bene Péter barátunkat, aki hatodikként csatlakozott a közös küzdelemhez, másrészről a vasárnapi Spartan edzést egy közel 6 km- es futópályán terveztük meg éppen 6 szakaszban. Az, hogy a végén ezt a pontosan 5,8 km-t a társaság tíznek érezte, az a bele tervezett kőkemény feladatoknak volt köszönhető.
p1100029.JPG

Peti, Lajos, Gabi, Áron, Lajos Jr bevetésre készen (a szokásos "előtte" fotó)

Ma három, Tokajban is fontos dolog gyakorlása volt terítéken:

1.burpee,

2,pulzusszám hullámvasút,

3. dárdahajítás.

A négyütemű fekvőtámasz (burpee) a legáltalánosabb fizetőeszköze a Spartan Race versenyeknek, ezért nem árt ebből a lehető legnagyobb készlettel rendelkezni a nagy napon. Csak úgy repkednek majd a 30 burpee-k, így a helyes és ipari mennyiségű megvalósításra fel kell készítenünk magunkat. Ma azt terveztük, hogy minden edzésblokkot négyüteművel zárunk le, így gyűjtünk tapasztalatot. 

p1100031.JPG

p1100032.JPG

Ha annyi húszezresünk lenne, amennyi burpeet ma megcsináltunk, jövő vasárnap Hawaii-n edzene a Vokál!

Általunk pulzusszám hullámvasútnak nevezett jelenség nem más, mint a "futás- várakozás- feladat- újraindulás - hosszú futás" folyamat során ingázó pulzusszám kontrollja, vagy az ehhez való hozzászokás. Ez a tényező nagy mértékben befolyásolja a kifáradást és komoly lelki tényező is a hosszú verseny során. A mai edzésen a pörgős részek között tudatosan lassítottunk a feladatok megoldásához.

A bemelegítő futószakasz után egyéni feladatokat oldottunk meg a kedvenc homokgödrünkben:

p1100033.JPG

 Felkészülni, vigyázz, kúszás!

p1100036.JPG

p1100035.JPG

Bokakímélő feladat használt autógumikkal

p1100037.jpg

A Spartanon is cipelnünk kell majd idétlen alakú húszkilósokat. Peti simán lenyom egy 20kg- os kettlebellt.

p1100038.jpg

Gumibandre erősített kettlebell a fej fölött, örök klasszikus, főleg homokban

A harmadik szakaszban egy kis elméleti oktatás és sok gyakorlás következett. A Spartan Race megalkotóinak valami miatt nagyon beakadt a dárdadobás, mert minden programon nagy szeretettel ajánlják a nagyérdeműnek és jókat röhögnek azon, hogy a népség 80%-a ennél a feladatnál elvérzik, és ez a lelki megrázkódtatás mellett 30 burpee-vel jár együtt. Emlékszem Visegrádon, a tavaszi Sprinten itt volt a legnagyobb tumultus a burpee zónában. Szóval, elkezdtük megtanulni a technikát és begyakorolni azt egy autógumi és egy seprűnyél segítségével. A cél jóval kisebb volt, mint a tényleges feladatban, de a találati arány sokkal jobb volt, mint az ilyen feladatoknál elvárható. Ha így tolják a srácok Tokajban is, akkor megspórolható az ide félretett 30 négyütemű fekvőtámasz.

p1100040.JPG

 

Dárdadobás célterület

p1100041.JPG

Leonidasz...helyett Szabó Lajos a király

A negyedik szakasz egy hosszabb futásból és a kedvenc bmx pálya újbóli átmászásából állt. Azért itt már óvatosan, de jelentkeztek a fáradtság jelei, nehezen indult neki a társaság. A hangulat emeléséért és a monotonitás csökkentéséért egy házmester kinézetű (nagy pocak, kétcsíkos tüdőnaci) és elkötelezettségű bácsi gondoskodott, aki missziója alapján valamit meg akart védeni tőlünk. Ezen a reggelen úgy ébredt fel, hogy jó éjjeliőr szokás szerint kizavar bennünket erről a közterületről és figyelmeztetésben részesít bennünket, miszerint ez a bmx pálya nem arra van, hogy holmi futók tönkretegyék azt. Az eddigi feladatok fájdalma már nem engedte, hogy a szükséges mértékben komolyan vegyük őt, így kicsit hitetlenkedve, morgolódva végigcsináltuk, amit a terv megkívánt.

p1100046.JPG

Ide nem szabad ám felmászni! Innen csak kerékpárral lehet leszáguldani.

p1100049.JPG

Micsoda kártékony egy dolog, ha egy futó végigfut a kitaposott ösvényeken! Bezzeg, ha kerékpárosok teszik ugyanezt, mondjuk kerékpárral, az teljesen más tészta.

p1100051.JPG

A tériszony vajon miiiiii?

p1100052.JPG

Az idő halad, a karaván szalad:-)

A következő szakasz egyenesen két körös volt A két helyszínt összekötő futás után a street workout pályán egy feladatsor, majd ezután egy kisebb futókör, majd egy újabb 3 feladatból álló erőfejlesztés következett. Az infrastruktúra tökéletes, így mindenhol specifikusan tudunk gyakorolni. Itt, a tornapályán a húzódzkodó, majomlétra feladatokat tudjuk modellezni és gyakorolni.

p1100054.JPG

Fekvőtámasz hegyek

p1100059.JPG

Mélyevezés. Ezt azért jobban szeretjük TRX-en!

p1100056.jpg

2x5 húzódzkodás, kemény kihívás már ekkor.

p1100060.JPG

Ez ma sem hétvégi hóvirágárúsítás volt

Az utolsó szakasz egy lélekölő egyenes, egy hosszú futás, ahol mindenki átgondolhatta az életét és azt, hogy mi lehetett az oka, hogy szerdán 2 km-rel többet futottunk és ma mégis jobban elfáradtunk. Három párban, külön- külön visszaérkezve (azért nincs a fiatalokról megosztható kép, mert annyira gyorsak, hogy az operatőr nem éri utól őket) beszéltük át a tapasztalatokat és egyeztünk meg abban, hogy nincs ok az elbizakodottságra.

p1100061.JPG

A Vokál legközelebb szerda késő délután énekel, méghozzá Pécelen. A feladat, a Penny Market parkolójából felfutni az emlékműig és ott egy kis terepfutással, feladatokkal készülni tovább a Spartan Super Tokajra.

Na, az sem lesz leányálom!

Aroo!