Merénylet az RTK pályán!

A játék neve: 1.2.3.4.5.6.7.8.9...Tíííííz!

Mire minden Vokalista megérkezett a felkészülés mai, a tokaji Spartan Super előtti utolsó erőnléti edzésére a rákoscsabai RTK sporttelepre, már teljesen besötétedett. Emlékszem, felkészülés első közös edzésén, szeptember első napjaiban még nem tudtunk olyan későn kezdeni, hogy ne verőfényes napsütésben induljunk neki a feladatoknak. Nem csak a fényviszonyok változtak azóta, hanem a Csapat tagjainak felkészültsége is, a szeptember 3-ai és a mai állapot között zongorázni lehet a különbséget.

p1100140.JPG

Megérkezett a fiatalság is (korábban, mint a vénségek)

p1100143.JPG

A vaksötéten is átvilágító elkötelezettség látszott az arcokon

 

A mai edzés tematikájának egy régi klasszikust poroltunk le, még a kyokushinkai korszakomból, amikor órákat tudtunk eltölteni azzal, hogy körbe- körbe futottunk a tornateremben és a Sensei tapsjelére fekvőtámaszokat, homorítást vagy éppen felüléseket kellett ipari mennyiségben gyártanunk. Alig több, mint egy hét múlva a Vokál tagjainak is hasonló terhelést kell kibírniuk a versenyen, ezért az elengedhetetlen futás mellett jónak tűnt letesztelni a karok és combizmok jelenlegi tűrőképességét is.

Rövid bemelegítő kocogás után az első blokkban, a füves pálya kicsit több, mint 300 m-es körén négy zónát alakítottunk ki:

1. félvonalnál - fekvőtámasz zóna

2. kapu mögött - burpee zóna 

3. félvonal az átellenes oldalon - felülés haspréssel

4. ellentétes kapu mögött - guggolásból felugrás

Az első körben, futás során a zónákat érintve 1-1 gyakorlatot kellett végrehajtani minden zónában, majd a következő körökben fokozatosan emeltük a mennyiségeket egészen kilencig. Ezután kifutott a társaság a street workout pályára is (a már említett szép hosszú és lélekölő egyenes terepen vagy aszfalton választható módon), ahol:

kétkezes majomlétra mászás oda- vissza - térdemelés korláton függeszkedve (2x5) - húzódzkodás - egykezes majomlétra mászás - mélyevezés (10 ismétlés) - tolódzkodás (fakultatív) feladatsor volt a műsor. Ezután terepen vissza az RTK pályára.

Az utolsó körben visszatértünk az alaptematikánkhoz és még megcsináltuk a bűvös 10 ismétléses lezárást is. Utána levezető kör következett...volna, de szégyen szemre ezt az szenior csapat lelógta, a juniorok nagy bánatára. Így a megtett táv is különböző értéket mutat. Feladatok mellett az edzésen a szenior szakasz 8,2 km-t, míg az "aprókák" 8,6 km-t teljesítettek.

A jól végzett munka jutalma az volt, hogy meglátogattuk az RTK focistáit a jó meleg öltözőjükben, ők is éppen akkor végeztek a saját edzésükkel. Meghúztuk a fülét Vágó Csabinak, aki a mai napon ünnepelte a 35. születésnapját és elkészíttettük az "utána" képünket. Készült volna focista barátainkkal közös fotó is, de akkor ezt a blogbejegyzést gyerekek és finomabb lelkű felnőttek nem tekinthették volna meg.

p1100145.JPG

Az "utána" képen nem látszik, de simán volt még ugyanennyi a társaságban (Legyen is, mert a versenytáv majd kétszer ennyi lesz!) 

A hétvégén is Vokálozunk, mégpedig Szegeden! Teljes létszámmal részt veszünk a II. BioTech USA mezei futóversenyen, 12 km-t futunk terepen. Lassan mindent kipróbálunk, megpróbálunk, lefutunk, felfutunk, megemelünk, felmászunk, eldobunk, elcipelünk ahhoz, hogy sikeresen elérjük a célunkat és mindannyian Spártai harcosokként ugorjuk át a tüzet a jövő szombati tokaji versenyen.

Aroo!