Milyen érzés éhhalált halni?

Az érzés egyenlőre várat magára!

Az elmúlt héten jutottam odáig, hogy az elhatározást tettek követték. Nekifogtam a testrekonstrukcióba, aminek az első lépése az étrendem átalakítása volt. A kiindulási állapotot rögzítettem (készült róla fénykép, de csak akkor mutatom meg, ha már lesz érzékelhető változás) és egy szigorúbb, szénhidrátszegény diétát terveztem meg magamnak, ahol az edzésnapokra nagyobb szabadságot kaptam, azokon kívül max.160 gramm szénhidrát engedélyezett. Az étkezési tervet kísérleti jelleggel le is írtam és kíváncsian vártam a tapasztalatokat. Persze, a leginkább az foglalkoztatott, mikor ér el az éhhalál és milyen érzés átélni. Nagyon vegyesek a tapasztalataim, de mindez nem elegendő a feladáshoz!

Íme az első hét tényleges aktivitásai, pirossal jelöltem azt, hol voltam kénytelen felrúgni az előre megtervezett itineremet:

tenyleges_helyzet.jpg

 

És íme néhány tapasztalat, ami másoknak is hasznos lehet:

1.) Ha van munkahelyed, ne kezdj bele étrend tervezgetésbe, mert valami úgyis áthúzza a számításaidat! Vegyél fel saját szakácsot és sikeres lehetsz!

2.) Ha a kedd esti edzésen szétguggolod a combjaidat, majd ezekkel felmászol - gyalog - a domb tetejére az ágyadig, akkor ne lepődj meg, ha a kukába dobhatod a heti aktivitási tervedet is!

3.) Hétfőn ne akarj Pécel környékén csirkemellet vásárolni, mert az Auchan ki van fosztva, a környéki henteseknek pedig annyira jól megy, hogy hétfőn testületileg nem dolgoznak!

4.) A legnehezebb próbatétel, nem kivenni a második szelet húst a tálból!

5.) Most látom, mennyire fontos tagja voltam a családomnak! Mióta nem eszem fehér lisztet, burgonyát, azóta ránk száradnak a jobbnál jobb péksütemények és maradt sült krumpli a vasárnapi ebéd végén!

6.) Az én gyomrom pontosan 1,5 kg űrtartalmú lehet, mert a hét végére már igencsak éreztem, hogy kiürült, és ekkor a mérlegre állva pont ennyivel mutatott kevesebbet a kijelző.

Kedvenc ételeim a hétről:

2016-11-07_06_52_16.jpg

Rajongtam a zabkásáért! Itt egy kis mézzel és fahéjjal készítettem el. A zabkása vízzel főtt, mégis olyan volt, mint mami tejbepapija.

2016-11-07_18_55_24.jpg

Tökéletes vacsisaláta- 1! A görög alaphoz, amiben hagyma, paradicsom, uborka és fetasajt volt, hozzákevertem egy halkonzervet és két főtt tojást. Eszméletlen finom volt.

2016-11-13_19_20_32.jpg

Tökéletes vacsisaláta-2! A görög salátát imádom, most is az volt az alapja, rá sült tojásfehérje és egy zabpehelybe forgatott rántott csirkemell szelet. Állat volt!

2016-11-07_19_33_18.jpg

Eszterkém sütött nekem CH csökkentett nasit, Graham- lisztből. Egy hétig pont elég volt a mennyiség, azokra az időszakokra szétosztva, amikor már nem bírtam magammal :-)

sutotokikek.jpg

Soha sem gondoltam volna, hogy én egyszer sütőtököt fogok enni, ráadásul kétpofára! Grillezett tök mellé, mozzarellával töltött csirkemell és barna rizs volt a menü. 

2016-11-08_11_37_37.jpg

Ezek a kis batyuk a legnagyobb királyságot rejtik! Esküszöm, a hét fénypontja volt a brokkoli, répa ágyon sütött tengeri hal zöld pestoval meglocsolva. Hozzá egy kis főtt quinoa és had szóljon. Nem vagyok ételfotós, de még gasztroblogger sem, így az egyébként "csúnya de finom" végeredményről nem készült kép, meg egyébként is pillanatok alatt elfogyott!

Már a második hétnél tartok és még nem éheztem egy egészségeset! Itt már azt is belekalkuláltam, hogy mely napokon esélytelen a főzőcskézés a munkáim miatt, tehát vagy előre kell gyártanom a következő napi menüt (ezek a dobozolós témák nekem eddig nem voltak túl szimpik), vagy végig kell gondolnom, hogy a környékemen hol és mit tudok majd enni. Az egyik partneremnél pizza lesz az ebéd, ott komoly próbatétel előtt állok majd!