A PROACTIVE márka égisze alatt zajló történések rövidebb, hosszabb leírása

PROACTIVE Blog

Autógumis cégeket keresünk szponzorációs célból!

2017. január 05. - Igora Royal

Azt gondolom, hogy aki ma ott volt az este hat órás Spartan erőnléti edzésünkön, az már a tizedik perctől elkezdte visszafelé számolni a másfél órás edzésből megmaradt időt és méltán lehetett büszke a végén a saját teljesítményére, mert ez az edzés igazi TOP 3-as kategóriájúra sikeredett. Lehet, hogy ebben az érzésben még benne volt a Karácsonyi ünnepek utóhatása is, de dolgoznunk kell, mert komoly feladatok állnak előttünk. Az idei első, a Spartan Winter Sprint Svitben, alig egy hónap múlva érkezik.

2017-01-04_18_12_36.jpg

A trojka itt még tele mosollyal és várakozással.

Bevált dolgokon ne változtass alapon a mai edzésen egy régi, még a Magyar Néphadsereg kötelékében megtapasztalt módszert alkalmaztunk. Akkoriban a fegyverünk, a mai edzésen újra egy autógumi volt az a tárgy, amitől nem volt szabad megválni, minden gyakorlatot vele együtt kellett elvégezni, a tervben szereplő kb 7,5 km-es futást is együtt teljesíteni. Lehet, hogy többen megsejthették, hogy milyen merényletre készülök, mert elég karcsú volt a résztvevői létszám, sőt a még meglévő térd és lábujjproblémáim miatt én is csak kívülről "vezényeltem" a srácok szenvedését. Aki viszont ott volt, az alig várta, hogy a forró zuhany alá érjen, esetleg bepuszilhasson vagy tíz tojásból sütött rántottát (szigorúan a fehérjepótlás miatt!) és végül bedőljön az ágyba, hogy kipihenje az esti kihívás fáradalmait.

 A terv a következő volt:

Nálunk a futóedzéseken ritka az, amikor csak futunk valamerre (meg esetleg vissza), így volt ez a mai tervben is.

A bemelegítés után 4x 400 m volt a terv, amiből az első bemelegítés, míg a további körökben, negyed körönként feladatokat is beiktattunk:

1. bemelegítés

2. 5 db fekvőtámasz autógumin, majd russian twist (lebegőülésben, autógumival), burpee autógumin és végül guggolásból felugrás gumi magasba emelésével.

3. kör mindenből 10-10 db negyedkörönként,

4. kör mindenből 15 -15 db negyedkörönként.

A "bemelegítés" után indult a futás a kedvenc aszfaltos, de most tükörjeges felületű kerékpárutunkon, ahol minden helyen, ahol a kerékpárutat autóút keresztezett, megálltunk 10-10 db burpeet nyomni a szeretett autóguminkon. Ebből volt 4 állomás a kerékpárút végéig.

 2017-01-04_19_13_48.jpg

 Ördögi pályát gondoltam ki...háttérben a viszonylat

Nagyon büszke vagyok a Srácokra, mert iszonyú keményen dolgoztak!

A futást megszakítottuk egy kis svédtornával a street workout pályán oda és visszaúton is. Az éppen ott edző srácok nagy tisztelettel nézték a három Spártai Harcos (Áginak megelőlegezzük!) lendületét és erejét.

A feladatsor, amit kétszer csináltak végig: korláton támaszban séta - majomlétra - 5db páros térdemelés nyújtón - ferde majomlétra - 5 db húzódzkodás nyújtón, majd 10 ismétlés mélyevezés és 10 db burpee. 

 A forduló után már nem volt más feladat, csak visszafutni a Grundra, a nem éppen veszélytelen, csúszós kerékpárúton.

 

Az edzés befutója, ami nem csak azt bizonyította, hogy mindhárman megcsinálták, hanem azt is, hogy a lovagiasság még él és köszöni, jól érzi magát a Csapatunkban!

2017-01-04_19_31_10.jpg

A szokásos "utána" képről sem tűntek el teljesen a mosolyok

A következő műsorszám a pénteki spinning, ahol az eddigi visszajelzések alapján újra rekordjelenlét várható, majd pedig, ha nagyon hideg lesz  - és reméljük az lesz - akkor egy vasárnapi hosszú futás van a műsoron.

Aroo!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportphysio.blog.hu/api/trackback/id/tr8712099087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.