Péntek, akkor állóképességi edzés

Tegnap este egy híján a teljes Vokál kerékpárra pattant, de nem jutott messzire csak magasra!

 A "Tekerj egyhelyben amilyen magasra csak tudsz!" mozgalom buzgó követőiként a tegnapi estét sem egy pub-ban, vagy éppen a TV előtt, hanem egy drótszamáron töltöttük, Kati Szalonjában. Kicsit erős a szalon megnevezés egy olyan helyhez, ahol az emberek csatakosan, rosszul öltözötten éppen önszántukból az életükért küzdenek, de mindegy is, mert ezt a helyet sem a nevéért szeretjük! A legnagyobb öröm, hogy már kilencen jelentkeztünk be a 11 helyre és ha ez így folytatódik tovább, kiütjük a teljes edzőtermi törzsgárdát a saját megszokott nyergéből. 

15942970_1363225693717041_1985268804_o.jpg

A mai edzőnk, Andi fokozatosan építette bele a spinning kerékpárba a magassági kormányt, így menet közben nem is tűnt olyan keménynek a menet, de az edzés háromnedgyedénél többen is felnéztünk a falon lógó órára olyan "mennyi van még, vazze?" arckifejezéssel ami előrevetítette, hogy a következő 15 percet oxigénhiányos állapotban fogjuk teljesíteni. Észreétlenül fogyott el az erő, végig élvezni is tudtuk, amit csinálunk. A spinracing egy izgős- mozgós sportág, egy pillanatra sem ülünk nyugalomban a toporunkon. Feláll, leül, elől teker, hátul teker, fekvőtámasz, egykézzel fog, elöl majd hátul fog. Abban elfáradsz, hogy megjegyezd a forgatókönyvet és akkor még hozzá jön a tekerésszám és az ellenállás. Bizony, csak ezután következtek a hegyek! 8 perc a legnagyobb ellenállással, ami nálam azt jelentette, hogy ha leálltam, akkor nem tudtam újraindítani a pedál forgását. 

15934169_1363225753717035_678034931_o.jpg

"Utána" kép az edzés végén Andival, meditáló budhista szerzetessel, fáradt, kipirult és boldog arcú emberekkel

A héten ez volt a második közös edzésünk, lehet, hogy rövidesen össze is költözünk:-) De addig is vasárnapra tervezünk még egy futós, erősítős edzést, hogy a hétvége is aktívan teljen.

Aroo!