Egy laza C és olyan leszek, mint Hulk Hogan

Ötödik hete igyekszem kontrollálni a cukorbevitelemet azzal a céllal, hogy csökkentsem a kocaformámat. A mozgás megmaradt, kevesebbet és mást eszem, de az első hét 2 kg- os csökkenése után a fogyás megállt. Türelmes vagyok magammal, de van egy nagyobb problémám is, mégpedig hogy a hektikus életvitelem mellett kifejezetten nehéz minden étkezésre valami egészséges, ch csökkentett és energiával teli kajához jutnom. Amit kedden felépítek, a munkám miatt szerdán lerombolom. Nem keresek olyan jól, hogy saját szakácsom legyen, így az ételeknél alapkövetelmény lenne a gyors elkészíthetőség is, mert főzőcskézni szinte zéró időm van. Edzésnapokon pedig ez mind kiegészül azzal, hogy úgy kellene étkeznem, hogy a délutáni, esti edzést is kibírjam az ebéd adta energiával. Nos, ez azért eddig nem egy sikertörténet! Szigorúan véve egy olyan saját készítésű ételem van, ami gond nélkül átvisz egy majd másfél órás TRX Strong vagy éppen egy 120 perces Spartan edzés megpróbáltatásain is. Ez nem más, mint az általam csak Zacskós Laza C-nek nevezett gyönyör, ami fél óra alatt megvan és nem igényel Michelin csillagos magasságokat.

allo_lazac.jpg

A ZACSKÓS LAZA C, ahogy én készítem (egy zacskó cucchoz, aminek csak a kreativitásod szab határt)

1 szelet lazac megszabadítva a szálkáitól  - (én már készítettem afrikai harcsából és sima Auchanos tengeri haltörzsből is, de az igazi kraft mégis a lazacban van).

2-3 db répa (előfőzött cékla is jöhet)

25 dkg mirelit brokkoli vagy spárga, karfiol -tudom is én mi más. Tényleg,amit akartok.

só, frissen őrült bors

zöld vagy piros pesto szósz - én váltogatom, de ez is ízlés dolga.

kevés oliva olaj

20-25 dkg barna rizs (én a Riceland Barna Rizs Expresszt használom, mert tényleg 15 perc alatt készen van)

1_4.jpg

A sütőpapírt kicsit megöntözöm olivaolajjal, majd egymásra halmozom a kedvem szerint összeválogatott és összevágott nyers zöldségeket, megsózom és borsozom a végén. A tetejére helyezem a halat, amit jól bekenek pesto szósszal (a zöld egzotikusabb, a paradicsomos édeskésebb). A sütőpapírt összehajtogatva elkészítem a zacskókat, ügyelve arra, hogy a sütés során keletkező gőzök belül maradjanak. 190 fokos előmelegített sütőben maximum 30 perc alatt elkészül.

A képen látható 3 zacskós lazacot nem én ettem meg! Biztos, ki is pukkantam volna. Ez nálunk egy családi adag. Főleg, hogy az elkészült finomságot barna rizzsel tálalom. 

2_3.jpg

3_3.jpg

2016-11-29_11_39_40.jpg