PROACTIVE Blog

A PROACTIVE márka égisze alatt zajló történések rövidebb, hosszabb leírása

A Vokál meghódította Alattyánt
Ma megkóstoltuk, milyen is egy akadályfutás!

Ha az ember fia akadályfutásra adja a fejét, annak kifejezetten nem hátrányos, ha ezt társas tevékenységként, versenyszerűen is gyakorolja. A verseny a legjobb edzés alapon, a mai napon Alattyánban próbálták ki elsőbálozó Spártai Harcosaink, milyen is csurom vizesen, homlokig sárosan célba érkezni egy átlagosnál technikásabb 6 km-es akadálypálya teljesítése után.

a_tabla.jpg

A felkészülési programban odáig jutottunk, hogy a gyűjtött futókilométereket és a feladatspecifikus erőnléti edzések izzadtságát már összemixelhettük egy tesztversennyé, hogy minden rezidens Spártai érezze, mire is vállalkozott, amikor elkezdte a felkészülést a Spartan Super Tokajra. A kiválasztott program a II. Jász Határ Futás az előző év fényképei alapján megfelelő kihívásnak tűnt a felkínált hideg Zagyvával (kétszer), a tengelyig érő sárban kialakított 300 m-es kanálisfutással, a combizmokat megedző guggolós, törpe és medvejárós feladatokkal, a kedvenc négyüteműkkel (amiből ezreket kell megcsináljunk előre a siker érdekében), és szép , hosszú terepes futópályával. Az sem volt utolsó szempont, hogy ezt a versenyt még nem kapta fel annyira a Spartan közösség (ami orbitális hiba részükről, egyébként), így a feladatok közötti várakozási idő szinte minimális és ez is növeli az élvezeti értéket, no meg a terhelést.

jasz_hatar_feladatok.jpg

A feladatlista. Semmit sem váltottunk ki semmire, nem kedveljük a könnyítéseket!

A versenyen debütált az új csapatmezünk, amely tökéletesen kifejezi a társaság (a Vokál) hitvallását és mozgatóit. Elöl a beteges kinézetű Spartan álarcos lajhár logo a múlt és a jövő találkozása, amely mementóként mutatja mindenki számára, hogy az életvitel és az álmok sok esetben megférnek egymás mellett, de nem feltétlenül támogatják egymást. A lassúság dicsérete mellett soha sem árt néhány gondolatpetárdát eldurrogtatni az aktivitás szükségessége érdekében is. Na, ez a lajhár egy ilyen petárdának készült!

spartan_lajharok_a_jasz_hatar_futason.jpg

Ők már nem lajhárok, egy kicsit sem! Lassan talán azt is megérjük, hogy Lalinak a szeme is látszani fog a szelfiken.

A póló hátán a nagy cél és annak eléréséhez szükséges közösség neve látható. Az OLB Vokál olyan intézmény, ahol nem álmokat gyártunk, hanem azokat valósítunk meg, közösen!

A tervezésért és a megvalósításért nagy köszönet illeti Oertl Nándit a kreatív futópólókat (42k.hu) készítő, egyébként ultrafutó és Ironman barátunkat!

p1090973.JPG

Minden versenyzőnkből kilógott valahol egy gyógybanán

Már az első perctől imádtuk a helyet!!! Éppen falunapra készültek, DJ Kucu nyomta a zenét, mindenkinek volt egy-két kedves szava hozzánk (mondjuk a parkolóőr kicsit kimért volt, de neki ez volt a feladata nulla toleranciával) és minden nagyon családias volt, Ehhez még hozzátett, hogy Szakál Gabi a főutcán elhelyezett, méretes tehénlepénybe is elhelyezte lábnyomát, amit máshol betonba és nagy ünnepség keretein belül tesznek hasonló híres emberek, de mi megelégedtünk egy szűnni nem akaró röhögéssel és azzal a megállapítással, hogy nekünk Alattyánban csak szerencsénk lehet.

p1090963.JPG

A pillanat elillan, de a szagok és a fénykép megmaradnak

p1090968.JPG

Tudja meg mindenki, hogy ez a cipőlenyomat még sokat fog érni valamikor és valakinek!

Regisztráció, átöltözés, városnézés (Alattyán nem egy nagy település) belefért 10 percbe és indultunk is a bemelegítés helyszínére. A felnőttek előtt azért a gyerekek is kőkeményen odatették magukat, a nagyok pályájának egy részét kellett végigcsinálják. Itt is volt egy olyan jelenet, ami megerősítette bennünk, hogy azok a srácok, akik életre hívták ezt a rendezvényt, minden tiszteletet és a közösségünktől sokkal több figyelmet is megérdemelnének. Történt, hogy az utolsó kis versenyző egy istenért sem akart befutni. Mindenki várta már, amiatt is, hogy mi történhetett vele, meg aztán a felnőttek programja is csúszott emiatt. "Nem sietünk, mindenkit megvárunk!" szólalt meg a hang a mikrofonból, majd arra biztatott bennünket, hogy szurkoljuk ki a megérkezését. Néhány perc múlva a kis Spártai pedig megjelent az autók között egy szervező srác mellett kocogva, nagy boldog arccal, éljenző és tapsoló felnőttek és gyerekek gyűrűjében futott be, mint egy igazi hős. Azonnal azok a triatlon versenyek jutottak eszembe, ahol az utolsót jobban megünneplik, mint a győztest, mert ugye azt nem szabad elfelejteni, hogy: Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy! Ezen a versenyen a szervezők hasonlóan gondolkodtak és ez nekünk nagyon bejött!

p1090976.JPG

Bemelegítéshez komoly arcok dukálnak

p1090978.JPG

Nem közös ima, hanem légzőgyakorlat!

 Az egyenkénti indítás mellé mindenki egyéni, nettó időmérést kapott, ami kicsit meglassította a startolást, de kiküszöbölte a tumultust és a lökdösődést az első métereken.

p1090981.JPG

Indul a mandula

A krónikás, fotós, sherpa, segítő, ügyeletes influenzás és főszurkoló  - azaz jómagam - csak korlátozottan nyomulhatott be a pályára, de így is sikerült egy- két képen megörökíteni a srácok első lépéseit, feladatait:

p1090985.jpg

Az elején még minden kerek

p1090986.jpg

A mosolyok őszinték és a végéig azok is maradtak

p1090988.JPG

Had dolgozzanak azok a combizmok!

p1090991.JPG

...és a mezőny távolodott, csak távolodott

Azután nagy izgalommal vártam, hogy egymás után, vagy éppen együtt feltűnjenek a célegyenesben:

aron_jon.JPG

Elsőként Áron érkezett

p1090998.jpg

 50.03-as idővel, ami egy combrehabostól kifejezetten jónak mondható

p1100002.JPG

Röviddel ezután már Lajos, a fiatalabb is beért

p1100004.jpg

Lali ideje is nagyszerű: 53.49, ami elsőre több, mint biztató

p1100007.JPG

p1100005.jpg

Ezek után már vártuk Gábort, aki a pályán lehet, hogy egyedül maradt, de a célban hárman is szurkoltak érte. Nagy meglepetésünkre érkezett is frissen, fitten, mosolyogva:

p1100009.JPG


p1100010.jpgNagy volt az öröm a beérkezés és az időeredmény miatt is, mivel 59.45- tel Gábor is órán belül maradt, ami nagyszerű teljesítmény

Együtt a csapat:

p1100012.jpg

A sok munka kifizetődni látszik, mert a Vokalistáink nagyszerű eredménnyel debütáltak a sarazós, kúszós- mászós világban. Nem kizárólag az időeredmények biztatóak, hanem az, ahogyan a Jász Határ Futás tovább fokozta a munkaéhségüket és motivációjukat. A jövő héttől már két közös edzéssel dolgozunk tovább a Spartan Super Tokaj befutóérméért!

Röviddel a befutó után már ott ültek egy padon és pótolták az elveszett szénhidrátot egy rántotthúsos zsemlével és sörrel, mintha csak egy véradáson lettünk volna.

p1100020.JPG

Egy óra elteltével  pedig már ott ültek egy közeli étterem teraszán és még mindig az elveszett szénhidrátokat pótolták további rántott húsokkal, kötöttségek nélkül.

p1100023.JPG

p1100024.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://sportphysio.blog.hu/api/trackback/id/tr7011740447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PROACTIVE Blog

A "PROactive Sportklinika" valóságos egészségügyi és motivációs intézmény, ahol az aktív életmódot folytatók számára izgalmas témában rendelést nyitottunk. Célunk az, hogy ezek az ismeretek, tapasztalatok, jó gyakorlatok minél több hobbi és versenysportolóhoz, sportos szülőhöz, edzőhöz és sportvezetőhöz eljussanak.

Facebook oldaldoboz

Címkék

1000km (1) 2016 (2) 21km (1) 42k (1) 575 Team (1) Actimel 10 km (1) Active Living Research (1) Adductor (1) Afrikai Nemzetek Kupája (1) Agyrázkódás (1) Akadályfutás (4) Akut sérülés (1) Alapozás (1) Állóképesség (5) All core all the time (1) Alvás (3) Alvás Világnapja (1) anabolikus folyamat (1) Arthritis (1) Autógumi (2) Az edző is vezető (6) Balaton (1) Balatonman Füred (1) Bala a gegszter (1) Balboa- kör (1) Barna rizs (1) Bemelegítés (1) Bizalom (1) BMX torony (1) Böde Dániel (1) Bokaficam (1) Branislav Ivanovic (1) Bread and Butter Pickles (1) Brokkoli (1) Buli (1) Burpee (6) Chelsea FC (1) Cirkadián ritmus (2) Core izmok (5) Csapatszellem (3) Csokonyavisonta (1) Cube Naure Pro (1) Cukkinipogácsa (1) cyclocross (1) Dan Price (1) Defibrillátor (1) Dehidratáció (3) DigiSport Reggeli Start (1) Dinamikus ülés (1) Dombfutás (1) Dr Bubó (1) Dugóka (1) DVTK (1) Edward Deci (1) Egészséges étel (1) Egyszerű kondicionálás (1) Együttműködés (1) Elkötelezettség (1) Elsősegély (1) Energiabomba (1) EQ (1) Ernest Gagnon (1) Erőnléti edzés (14) Értekezletkultúra (1) Esti edzés (1) Étrend átalakítás (1) Everziós trauma (1) ExtremeMan (1) Extrinzik motiváció (1) Fájdalomcsillapítás (1) Farkas Zsoltné Nagy Mariann (1) Fascia (1) fehérje (1) Fejben dől el (1) Fejfájás (1) Fejlámpa (1) Félmaraton (1) Finisher (2) Firstbeat Technologies (2) Flow-élmény (2) FMS (Functional Movement System) (1) Folyadékpótlás (4) Funkcionális edzés (3) Futás (4) Gareth Bale (1) Gatorade (1) glikogén (1) Gördeszka (1) Gordon Ramsay (1) Görgőzés (1) Görög joghurt (1) Gyermeksport (2) Gyulladáscsökkentés (1) Hamstring (3) Hasizom (1) Hasi sérv (1) Hátfájás (2) Havasi Balázs (1) Hervé Renard (1) Hidegterápia (2) HIIT (1) Hirtelen szívhalál (1) Hofi Géza (1) Homeosztázis (1) Homeosztázis 5 tényezője (1) Húsvét (1) Időhatékonyság (1) II. BioTech USA Mezei Futóverseny (1) Iliopsoas (1) Immunerősítő italok (2) IMVR4 (1) ING Amsterdam Marathon (1) Intrinzik motiváció (1) Inverziós trauma (1) Irodai ergonómia (3) Ironfater (47) Ironman (2) izomgörcs (1) Izomhúzódás (2) Izomláz (2) Izompólya (1) Izomszakadás (1) Izotóniás italok (1) Ízületi diszfunkció (1) Izületi kopás (1) Ízületi mobilitás (1) Ízületi stabilitás (1) Ízületről ízületre- megközelítés (1) Jász Határ Futás (1) Játékvezetés (1) Jégfűrdő (1) Jose Mourinho (1) Kajakontroll (1) Karácsony (1) Karanténkonyha (1) Karfiol (1) Karfiolkenyér (1) katabolikus folyamat (1) Kékes Csúcsfutás (1) Kerékpár (1) Keresd a hegyet (1) Keresztedzés (1) Keszthely Triatlon középtáv (1) Kettlebell (3) Kihívás (1) Kinesio tape (1) Kinetikus lánc (1) Kommunikáció (1) Kosárlabda sérülések (1) Krónikus ízületi kopás (1) Kütyükorszak (1) Labdarúgó sérülések (5) Lágyéksérv (1) Lazac (1) Lelki állóképesség (1) Locsolóvers (1) m.gastrocnemius (1) m. soleus (1) Magyar Trifecta- kihívás (1) Mákos- almás pite (1) Manchester United (1) Marcus Rashford (1) Mark Wahlberg (1) Masszázs (3) Matematika (1) Melegterápia (1) Mesut Özil (1) Mezeifutás (1) Mindennapos testnevelés (1) Minőségi alvás (1) Motiváció (7) Nagyatád (1) Nagy Gella- hegy (1) Neuromuscularis kontroll (1) NFL (1) Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton (1) No pain no gain! (1) Nyakfájás (1) OLB Vokál (41) Old Lake Man (1) Önmasszázs (1) Öreg-tó (1) országúti kerékpár (1) Paraszimpatikus idegrendszeri hatás (1) Patella-ín (1) Pavlov kutyája (1) Pécel (1) Péceli Párducok (2) Pécel Apáca-domb (1) Példakép lettem! (1) Philadelphia Eagles (1) Placebo- hatás (1) Plandurance (4) Planking (1) Polar (1) Prague Halfmarathon (1) Proactive (1) Proactive LAB (23) Proaktív motiváció (8) Propriocepció (2) Quadriceps femoris (1) Rajtlista (3) Rákosmenti TK (5) Randy Hetrick (1) Razvan Burleanu (1) Regeneráció (1) Reggeli edzés (1) Rehab (8) Rehabilitáció (7) Rejtő Jenő (1) Reziliencia (1) RFR (1) Románia (1) Schlatter-Osgood (1) Senkit nem hagyunk hátra! (1) Sérülés prevenció (11) Sitting Calculator (1) Sitting disease (3) Skateboard workout (1) Smart Cap Bottle (1) SMR henger (2) Spárga (1) Spártai fejpánt (4) Spartan Race (29) Spartan Sprint (1) Spartan Sprint Veszprém (6) Spartan Super (2) Spartan Super Tokaj (13) Spartan Winter Sprint (13) Spar Budapest Maraton (1) Spar Maraton Fesztivál (1) Spinning (8) Sportapuka (5) Sportártalom (1) Sportpszicho (5) Sports-Health.com (1) Sportsérülések (3) Sportspecifikus edzés (1) Sporttáplálkozás (11) Stand Up Desk (1) Street Workout (1) Stressz (1) Svit (1) Szálka a testben (43) Szeged (1) szénhidrát (1) Szénhidrát diéta (5) Szimpatikus idegrendszeri hatás (1) Tarcal (1) Társadalmi felelősségvállalás (1) Teammunka (1) Térdfájdalom (1) Térdproblémák (1) Teremfoci (1) Terepfutás (6) Tokaj (1) Tom Sawyer kalandjai (1) Törzserősítés (4) Triatlon (3) Trifecta (2) Trigger- pont (1) TRX (5) Tuberositas patellae (1) Túlterhelés (1) Uborkasaláta (1) Ugrótérd (1) Újraélesztés (1) Ülőmunka (1) US Navy Seal (1) Utánpótlássport (1) V. Classic Balboa (2) Versus (2) Vertikálfutás (2) Vince Papale (1) Vinnie Jones (1) Vivicittá 2019 (2) Vs (2) Wadkanz Trail (4) WizzAir félmaraton (2) Zöldség (1) Zöldséglé (1) Zöld turmix (1) Zsiliptevékenység (1) Címkefelhő

Top 5

  1. 5+1 tipp a mérkőzés utáni gyors regenerációhoz labdarúgóknakAz, hogy egy sportoló mit tesz a teljesítménye érdekében közvetlenül a mérkőzés után legalább annyira fontos, mint az, hogy mit tesz előtte! A gyorsabb regenerálódás érdekében érdemes bizonyos...
  2. Jégzselé vagy forró fürdő?Igen kellemetlen dolog tud lenni, ha az áhított hétvégi pályára lépést az húzza keresztbe, hogy az edzésen szerzett rutinsérülést pont ellenkező módon kezeli magán a sportoló, mint ahogy azt a...
  3. Gordon Ramsay győzni tanít - 1. Zöld turmix a pokol konyhájábólVagyunk néhányan, akik a bakelit "A" oldalának végén elértük a megvilágosodást és rákaptunk a triatlon -érzésre, arra viszont nem gondoltam, hogy kedvenc botrányséfem, Gordon Ramsay is hasonló...
  4. Mesut Özil titka: több fizioterápia és jobb minőségű alvásAz utóbbi napokban több helyen is olvastam arról, hogy Mesut Özil bevallotta, a nagyszerű 2015- ös Premier League teljesítménye mögött az áll, hogy apró változásokat hajtott végre az életében és így...
  5. NO PAIN, NO GAIN!A véletlen, vagy éppen az általunk teremtett helyzet az oka annak, hogy a mai napon több alkalommal is elhangzott a Jóisten neve és a vasárnapi istentisztelet fogalma? A választ fedje egyelőre...
süti beállítások módosítása